4.9.12

Denne skal testes i dag:)

Tomatsuppe!!
2-3 porsjoner


Ingredienser:
- 50 gr smør

- 1-2 fedd hvitløk

- 1/4 ts chilipepper

- 50 gr purre eller mer, eller etter smak

- 1 boks flådde tomater/grovhakkete tomater, Landlord ca 400 gr*

- 0,5-1,0 dl fløte eller Crème Fraiche

- 4-5 dl vann eller kraft/buljong

- Litt saft fra en lime eller sitron, etter smak

- Salt, pepper

- 1-2 ts basilikum, kjørvel eller annet krydder etter smak

- 1 krm timian

- Olivenolje etter smak

- Evt. jevning av vann og 0,5 til 1,0 ts. johannesbrødkjenemel til passe konsistens



* = Landlord selges på Rema 1000, og inneholder bare 1,5 gr karbo pr 100 gr.

Fremgangsmåte:



1. Smelt smør og la hvitløk og purre surre til purren blir myk. Sett det så tilside.



2. Ha tomatene i en foodprosessor sammen med hvitløken og purren, eller kjør det sammen en kjele med stavmikser. Ønsker du en rustikk og grovere konsistens, kan du ha de grovakkede tomatene rett i kjelen som de er.



3. Ha deretter tomatene over i en kjele, spe så med vann og fløte, og la det hele koke opp. Smak til med salt, pepper, chili, lime/sitron, basilikum, timian, samt olivenolje for å få et snev av det provençalske kjøkken i suppa.



4. Ønsker du en mer kremet/tykkere konsistens, lager du en jevning av johannesbrødkjenemelet og litt vann, som du tilsetter under omrøring.



5. Småkok under lokk i 5-10 minutter.



Serveres med en klatt seterrømme eller Creme Fraiche, hardkokte egg, skinkebiter og/eller kyllingbiter, samt sprøristede lavkarbo Polarbrød (Ziggy’s Polarbrød Lapper) og mye godt smør.



Oppskrifta gir ca 1 liter suppe, og inneholder ca 1,0 gr karbo pr 100 gr. suppe.



Ingen kommentarer: